Totaal aantal pageviews

vrijdag 31 oktober 2014

Baardmannetje. [Panurus biarmicus]

Baardman, mannetje in het riet.
Vanmorgen naar de Kiekkaaste, bij Nieuwe Statenzijl, geweest. Eerst was het wat mistig maar later kwam de zon door. De laatste storm en hoog water hadden flink huis gehouden, want het riet lag hoog tegen de dijk op. Ik hoorde van verre al het geluid van de Baardmannen. Ik liep over het plankpad en toen ik dichter bij het hoge riet kwam, zag ik ze wel bewegen. "Stil blijven staan" is dan het devies. Dan komen ze vanzelf dichterbij om in de rietpluimen te foerageren. En zo ging het ook.
 
Baardman, vrouw in het riet.
Eerst een groepje van 7 vogels, toen een groepje van 6 exx. en op het rechte deel naar de Kiekkaaste zaten nog eens 13 vogels. 
Toen ik van de Kiekkaaste terug liep naar mijn auto, liepen een mannetje [♂] en een vrouwtje [♀] op het plankpad de zaadjes van het riet op te pikken. Ze bleven tot op 5 meter zitten, zo dat ik er een foto van kon maken.
Paartje baardmannetje foeragerend op het plankpad naar de Kiekkaaste.
Het getinkel [= het geluid van met een lepeltje tegen een krisstallen glas tikken] van deze vogels is altijd weer een opsteker voor de komende, donkere dagen.

zondag 12 oktober 2014

Falsterbo.

Dit zijn de eerste foto's van onze reis naar Falsterbo.
Witkopstaartmees. [Eagithalos caudatus]

Parelduiker [Gavia arctica] in winterkleed. 

Roodborsttapuit [Saxicola rubicola] met kleurringen. 

Eeekhoorntjesbrood.

Goudhaan. [Regulus regulus]

Taigaboomkruiper. [Certia  familiaris]

zondag 5 oktober 2014

Nog meer Spreeuwen [Sturnus vulgaris] boven Tetjehorn.

Daar komen de Spreeuwen......

.........voor en achter de bomen langs.

Allerlei vormen en alles beweegt.

Aan het begin van de avond.
Het was weer zo'n geweldige avond, waar ik telkens weer van geniet. De schatting is dat er ongeveer 400.000 vogels in het riet de nacht doorbrengen. Vanavond waren er zelfs 2 grote groepen Spreeuwen. Ook waren er nog 26 Grote zilverreigers [Ardea alba] op hun slaapplaats in het riet.
Het begint donker te worden.