Totaal aantal pageviews

vrijdag 4 oktober 2013

Nog meer herfst.

Eikel.
Nog meer herfst. Voor wie goed in de rondte kijkt, ziet dat ik nog een hoop kleuren ben vergeten. Voor al deze mensen nog een aanvulling uit onze rijke natuur.
Duindoorn.
Duindoorn is een voedselrijke, bes-dragende struik die vooral in de duinen en langs de kust voorkomt. Deze struik trekt veel Kramsvogels [Turdus pilaris], Koperwieken [Turdus iliacus], Merels [Turdus merula] en kraaiachtigen aan , door de oranje-rode bessen. Maar ook de Pestvogel [Bombycilla garrulus]. In Duitsland maakt men er likeur van.[Sanddornlik├Âr]De Kastanje, Walnoot, Eik en Beuk zijn in dit jaargetijde ook vruchtdragend. Aan deze vruchten doen zich vooral Gaaien en Eekhoorns tegoed. maar ook onze kinderen maken er mooie werkstukjes van op school en thuis.
Wilde roos.
De Wilde roos met zijn oranje/rode rozenbottels en de Vlier en Braam,
met hun diep aubergine-kleurige vruchten, voeden vele vogels.
In dit jaargetijde rijzen de paddenstoelen de grond uit. De Geschubde inktzwam, Vliegenzwam en Eekhoorntjesbrood, staan soms in een cirkel, de zgn. "Heksenkring".
Ik zou zo zeggen: "kijk vooral naar dit moois, zolang het kan, want als de eerste nachtvorst komt, zijn de mooiste paddenstoelen verdwenen.
Peperboompje.
Walnoot. [Nog in de schil.]

Vlierbessen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten