Totaal aantal pageviews

dinsdag 3 januari 2012

Dannemeer.

Infopaneel Dannemeer.
Het Dannemeer is een oermoerasgebied in ontwikkeling. Dit gebied is het laagste gebied in Midden Groningen en heeft een oppervblakte van ruim 600 Ha. Het oermoerasgebied komt er uit te zien als een mozaïk van moeras, broekbos en veel open water.
Toendrarietganzen

Wilde zwanen.
In de winterperiode is het een belangrijk gebied voor de trekvogels, zoals de Toendrariet-, Taigariet- en Kleine rietganzen, Kleine- en Wilde zwanen.

Overzichtsfoto met op de achtergrond Slochteren.
Dit project is gestart op 1-2-2011en moet eind 2012 klaar zijn. Fase 2 van het werk wordt, zoals afgesproken, in het voorjaar van 2012 aanbesteed. Voorlopig ligt het project stil en is het een "rustoord". Alle boeren zijn uitgekocht en het geld ligt op de plank om het geheel af te ronden. De grondverzet- en grondbewerkingsmachines zijn voorlopig ergens anders ingezet. Je hoort alleen het geluid van de aanwezige vogels.

Overzichtsfoto met op de achtergrond Schildwolde.
Het Dannemeergebied gaat de belangrijkste schakel vormen van de EHS [Ecologische Hoogstructuur] in Midden Groningen tussen het Slochterdiep en het Schildmeer en als het gereed is ook tussen de Drentsche natuurgebieden en de Waddenzee.

Zeldzame Blauwe kiekendief. [vrouw]
De vrij zeldzame Blauwe kiekendief vindt er nu al zijn kostje. Al dit moois is vanaf de weg met de auto of de fiets te bewonderen. Er worden fiets- en wandelpaden aangelegd door het gebied en bestaande wegen worden omgebouwd tot fietspad.
Het is te hopen dat ene Bleeker geen roet in het eten gooit en dat dit uitermate belangrijke project kan worden uitgevoerd, zoals gepland.

1 opmerking:

  1. Kom hier elke week wel een keer langs, en zie dan ook vaak van alles.
    Alleen de verschillende Ganzen was me nog niet opgevallen. ( ik herken ze ook niet :) )
    Toch maar eens beter door de lens kijken dan.

    BeantwoordenVerwijderen