Totaal aantal pageviews

vrijdag 28 maart 2014

Voorjaars foto's.

Flink doorhakken.
Even omkijken of ze er al aan komt.
Dit mannetje Grote bonte specht [Great-spotted Woodpecker] probeert een vrouwtje te verleiden en biedt haar een nieuwe nestholte aan. Hij maakt er meerdere zodat het vrouwtje kan kiezen welke haar het beste bevalt. 
De zgn "H-boom"in Biessum.
  
In deze wonderbaarlijk vergroeide bomen zitten al een 10-tal uitgehakte, oude nesten van de Grote bonte specht. De oude nesten worden nu gebruikt door een 4-tal Spreeuwen-paren. 
 
Futenpaar in de Lindevallei.
Ook dit Futenpaar [Great-crested Grebe] , in de Lindevallei heeft er duidelijk zin in. Even later doken ze onder, om met nestmateriaal weer boven te komen.   


Paartje Ooievaars op het nest.
Dit paartje Ooievaars [White storck] fotografeerde ik gisteren in Giethoorn. De bewoner van het pand dat er naast staat, vertelde mij dat het nest met de eieren vorig jaar was leeggeroofd door een Steenmarter. Ook het Kerkuilennest [Barn Owl] was ten prooi gevallen aan dit vraatzuchtig dier.
 
Wie weet welke [onder-]soort Zilverreiger [Great white Heron] op de foto beneden dit is, mag het zeggen.

Ik kreeg al vrij snel een antwoord van Rommert Casemier. Het blijkt een adulte vogel te zijn, waarvan slechts enkele vogels door de stijgende hormoonspiegel, deze rode poten in het voorjaar krijgen.
Dus wel iets bijzonders, want ik had dit verschijnsel nog nooit gezien

 
Zilverreiger met rode poten.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten