Totaal aantal pageviews

maandag 22 augustus 2016

Spreeuwenwolken boven Tetjehorn.

Ze komen er aan.
Het najaar zit er weer aan te komen en al verschillende vogelsoorten als: Kievit, Ooievaar en niet vergeten de Spreeuwen maken zich al weer op om naar het zuiden te vliegen. De Oeverzwaluwen en de meeste Gierzwaluwen zijn al voor 99% weg.
De mast wordt dikker.
Als je 's Avonds bij Tetjehorn gaat kijken zie je het ijzerwerk van de hoogspanningsmasten al weer dikker worden. dat komt door de duizenden Spreeuwen die er even op gaan rusten om even later naar de grote rietvelden van Tetjehorn te vertrekken om er te gaan slapen. Eigenlijk is het nu nog wel een beetje rustig zo aan het begin van het seizoen, maar er waren zaterdagavond al weer zo'n 50-60.000 vogels. vanuit de masten vliegen ze nog even op de grond en dan is het einde van de dag.
Onderweg van het weiland naar het riet.
Soms maken ze nog wat mooie capriolen in de lucht boven het riet, maar zaterdagavond waren ze denk ik te moe om dat te doen. Om 20.15 uur vlogen ze nog in grote wolken en om 20.35 uur zat alles al in het riet, om zich daarna niet meer te vertonen.
Over een paar weken maar weer eens gaan kijken. Het beste tijdstip is een half uur voor zonsondergang.
Ondergaande zon tegen 20-30 uur.

2 opmerkingen:

  1. Om kippenvel van te krijgen als je die verzamelingen van de spreeuwen kunt zien. De formaties die ze dan vormen is een wonder op zich. Geniet er maar van Ko.
    Groeten,
    Roos

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor je reactie. Binnenkort meer foto's van de wonderlijke capriolen van deze vogels.

    BeantwoordenVerwijderen