Totaal aantal pageviews

maandag 8 augustus 2016

Polder Breebaart bij Termunten.

Paartje kluten in Polder Breebaart.
De Polder Breebaart bij Termunten in in beheer bij Het Groninger Landschap. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 60 ha.binnendijks. De kijkhut heeft uitzicht op het oosten en is dus in de namiddag uitstekend geschikt om de aanwezige vogels waar  te nemen en te fotograferen.
Kluut met ring: Wit 9UA uit Spanje. 
De beste tijd om te gaan kijken is 2 uur vóór opkomend water. Dan komen de steltlopers, lepelaars en ganzen vanaf het wad om te rusten en eventueel te foerageren. Kijk op een goede getijdentabel voor de juiste informatie.
Kluut met kleurring Wit EE. [komt uit Nederland.]
Rond deze tijd zijn er erg veel Kluten, Bonte strandlopers, Goudplevieren, Zwarte ruiters en vele andere [zeldzame] soorten steltlopers als Krombekstrandlopers en Temminckstrandlopers.
Voor de ring aflezers onder ons veel geringde Kluten uit o.a. Engeland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Natuurlijk is het erg leuk om er zelf ook een paar te zoeken. Soms zitten er tussen de 500 en 600 Kluten vlak voor de kijkhut.Kluut met Zwart/Blauw-Blauw/Rood uit Engeland.
Hierbij enkele foto's van geringde Kluten.

De coordinaten [by Google]van Polder Breebaart zijn:
N 53º 17"38.25
E 007º 04'37.03En als je er toch bent, kun je gelijk even de tientallen zeehonden bekijken vanachter het kijkscherm op de zeedijk. Daar liggen de ouders met hun jongen uit te rusten. Het is even wandelen, maar dan zie je ook wat.

3 opmerkingen: