Totaal aantal pageviews

donderdag 24 mei 2012

"Oelebal'n pluuz'n".

Braakballen van Ransuilen uitpluizen.

Samen pluizen is gezelliger.
Interesse kweken voor de natuur, begint bij de jeugd. Ook al zijn er steeds meer ouderen die geinteresseerd raken in het wel en wee van onze natuur.
Dinsdag 22 mei j.l. hebben 31 kinderen van groep 1 en 2, van obs 't Zigt, in Delfzijl een partijtje braakballen van de Ransuil uitgeplozen. We zijn om 08.45 uur begonnen en rond de klok van half 12 was de klus geklaard en elke leerling was aan de beurt geweest..

"Kijk eens wat ik gevonden heb? "
Om een goed overzicht van de "werkzaamheden" te houden, werd er gewerkt in groepjes van 6-7 kinderen. Terwijl het ene groepje aan het uitpluizen was, kleurde een ander groepje een kleurplaat van een uil, weer anderen knipten en plakten een uil en een volgende groep tekende een uil met wasco en ging er later met ecoline overheen, voor een "special-effect".
Spannend wat er in zit.

Enkele kinderen zochten zeer intensief en anderen hadden meer haartjes dan botjes in hun verzamel-doosje.Van 3 muizensoorten werden schedeltjes en botjes gevonden, n.l. van een Spitsmuis, een Veldmuis en een Woelmuis. Alle kinderen kregen een zwart, kartonnen bakje om de gevonden botjes, e.d. in te bewaren.
Plaatjes kijken onder toezicht van "Meneer de Uil".
De juf had van te voren uitgelegd van welke uilensoort de braakballen afkomstig waren en hoe deze braakballen het lichaam hadden verlaten, een verklaring dus van de naam "braakbal'.
Het resultaat.
Al met al een groot succes en voor herhaling vatbaar.
Met dank aan de Werkgroep Ransuilen Groningen. [info@ransuileningroningen.nl] voor de beschikbaar gestelde materialen.

1 opmerking:

  1. Mooi om te zien die enthousiasme.
    Mooie foto's van een bezige klas.
    gr. Trees

    BeantwoordenVerwijderen