Totaal aantal pageviews

zondag 14 juli 2013

Het Drents-Friese Wold 3.

Weer een paar dagen verder.

Kaart van het Aekingerzand.Vanmorgen, 10 mei, rond de klok van 07.20 uur zijn we wakker gemaakt door het "lachen"van de Groene specht [Picus viridis]. Een heerlijk geluid van zo'n natuur-wekker. Je kunt hem alleen niet op tijd stellen. Vanochtend  is het koud en regenachtig. Na de middag toch nog een poging gedaan om te fietsen. Er stond een stevige wind met af en toe een regenbui, maar ook wat zon. Op het Aekingerzand zongen een paar Boomleeuwerikken en een ouderpaar voerde zijn jongen op de grond, maar verder was er weinig te beleven. Na 16 km waren we terug op de camping.

Geoorde fuut.
11 mei. Vandaag was het een dag met regen, regen, veel regen en af en toe een droge bui. Echt zo'n dag om snel te vergeten.

Appelvink.
12 mei was bestemd voor een bezoekje aan de kijkhut in Diependal, Oranje. Dat viel een beetje tegen wat de vogelsoorten betrof. O.a. een paartje Knobbelzwanen, Kuifeend, Fuut, Meerkoet, Grauwe gans en een paartje broedende Roodhalsfuut [Podiceps grisegena]. Er stond een stevige wind en dus besloten we om niet verder te fietsen maar terug te gaan naar de camping. Onderweg bij een kinderboerderij hebben we nog een Appelvink [ Coccothraustes coccothraustes] gespot en gefotografeerd. Na een kop soep te hebben genuttigd in de caravan, zijn we nog even weer naar de Kale Duinen gefietst. Langs het fietspad, hoog in de top van een 3 meter hoge den, zat een Matkop [Parus montanus] te zingen. Snel van de fiets gestapt en de camera er bij, wat resulteerde in een paar leuke foto's van deze soort. In de Kale Duinen veel Boomleeuwerikken, een Veldleeuwerik en bij en op de Grenspoel veel Kokmeeuwen, een paar Geoorde futen en een aantal paartjes van de Kuifeend. Verder weinig bijzonders. aan de overzijde van de Grenspoel hoorden we een Koekoek [ Cuculus canorus] roepen. Even later vloog hij vlak voor onze neus langs.Kale Duinen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten