Totaal aantal pageviews

maandag 3 februari 2014

Oterdummerpier.

De vis- en patatwagen komt aangereden.


Of het nu hoog- of laagwater is, het maakt niet uit want op zondag tegen 12 uur zitten de meeuwen al te wachten. Ze wachten nl. op de vis- en patatwagen. Ze zitten zowel op de pier als met laagwater op het wad. Opeens vliegen alle vogels op in de richting van de oprit van de pier. Daar komt de visboer. De honderden vogels begeleiden hem tot op de standplaats. De verkoopwagen en de aggregaat worden uit de wind geplaatst en als dat is gebeurd, komt de eigenaar met een grote bak afval en niet verkochte producten, om dit aan de meeuwen te voeren. Opeens is de hele pier weer vol met de diverse meeuwensoorten, als: Zilvermeeuw, Kokmeeuw en Stormmeeuw. De visboer strooit het afval op de pier.

Ze duiken op het uitgestrooide "voer"en schransen de heleboel in een mum van tijd naar binnen. Nu is het moment voor de vogelaar om de soorten te zoeken, ringen aflezen en eventueel zijn foto's te maken. Kort na de "maaltijd" vliegen de vogels naar het water van de Eems, om de etenswaren weg te spoelen. HET ZIJN NET MENSEN.

Stormmeeuwen [Larus canus] in "paringsritueel".
 Zilvermeeuw. [Larus argentatus: ondersoort "omissus" Let op zijn lichtgele poten.

Bij de Zilvermeeuwen heb ik tot nu toe 2 [onder]soorten kunnen ontdekken, nl. de Pontische meeuw en de noordelijke variëteit van de Zilvermeeuw: Larus argentatus, var. omissus.

Zilvermeeuw [Larus argentatus] met zwarte kleurring: J1309

1 opmerking:

 1. Hallo Herr Veldkamp,
  können Sie mir helfen?
  Ich möchte wissen, ob die Oterdummerpier wieder befahrbar ist? Voriges Jahr war dort eine grosse Baustelle und Sperrung.
  Herzliche Grüsse, danke,
  Tomas Herrmann
  post@tomasherrmann.de

  BeantwoordenVerwijderen