Totaal aantal pageviews

zaterdag 28 februari 2015

Voorjaar.

Vandaag nemen we afscheid van de astronomische winter, die zo goed als voorbij is en morgen [op 1 maart] begint de astronomische lente en zitten we aan het begin van het voorjaar en de zomer komt eraan. Tijd om wat te gaan doen in de natuur. De nestkasten controleren en eventueel schoonmaken zodat de mussen, mezen, spreeuwen en de Gierzwaluwen weer kunnen beginnen met nestmateriaal te slepen.
Roffelende Grote bonte specht.
De Grote bonte spechten roffelen er al weer rustig op los tegen de stammen en dode takken, de Bosuil zit al te broeden evenals de Blauwe reigers en de eerste Grutto's zijn weer terug in ons land. De Meerkoet-mannetjes jagen af en toe laag door het water [vandaar de naam:"Jagertje"] achter hun rivalen aan en verdedigen zo hun territorium.
Meerkoet. "Jagertje" is onderweg.
Bij ons in de buurt is een IJsvogelwand gerealiseerd over een lengte van 2 meter, met een hoogte van 60-80 cm boven het wateroppervlak. Een lang gekoesterde wens van twee vogelvrienden is in vervulling gegaan. Nu is het afwachten of ze van 1 van de 2 voorgeboorde "nestpijpen" gebruik willen gaan maken.
IJsvogel-wand met 2 nestpijpen.
Ik hou jullie op de hoogte.

2 opmerkingen:

  1. Prachtige foto met de specht!

    Vriendelijke groet,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi blog. Met mooie foto's. Hoop ook dat de ijsvogels gebruik gaan maken van de aangeboden nestelruimte.

    BeantwoordenVerwijderen