Totaal aantal pageviews

vrijdag 9 oktober 2015

Uitreiking Gouden Lepelaartje aan Jan Glas.


Gouden Lepelaartje.
Vrijdag, 9 oktober 2015 was het dan eindelijk zover. Na 3 eerdere pogingen hebben we met een aantal mensen het voor elkaar gekregen dat Vogelbescherming Nederland het Gouden Lepelaartje uitreikte aan natuurliefhebber, beschermer, vogelaar, voor-strijder en tegen-strijder van recht en onrecht in de natuur, Jan Glas uit Hellum het Gouden Lepelaartje kreeg uitgereikt.
Toespraak door bestuur Vogelbescherming Nederland
Onder valse voorwendsels, in de vorm van een boekbespreking, werd hij naar het huis van Menno Gerkema "gelokt". We zagen hem aankomen met een gezicht van: "Wat is hier in vredes naam gaande?"
Na een paar lovende woorden van een bestuurslid van de VB en Han Peters, voorzitter van de VB, werd hem de gouden erkenning opgespeld, met bijbehorende oorkonde, en kreeg hij een fraaie bos bloemen, die hij direct afstond aan zijn vrouw.
Het bestuurslid Ilke Tilders van VB somde een hele reeks van activiteiten op, die Jan allemaal had georganiseerd in zijn leven. Enkele activiteiten van hem: Blauwe reigers opvangen, Ransuilen werkgroep, Steenuilen Werkgroep, Oeverzwaluwen inventariseren, bemoeienis met planning/ontwikkeling van het nieuw aan te leggen natuurgebied Dannemeer en zo kan ik nog wel even doorgaan. Zij overhandigde Jan ook de bijbehorende oorkonde.
Jan met de steendruk van de Steenuil.

Van de leden van de werkgroep NLD [Natuur en Landschap Duurswold] kreeg hij een mooie steendruk van een Steenuil.
Van de vrienden Henk, Jan en Ko ontving hij eveneens een fraai bloemstuk die hem werd aangeboden door Jan Hoving.
Onder het genot van een heerlijk hapje en drankje werd nog enige tijd doorgepraat over allerlei "natuur-zaken".


JAN, je hebt hem DIK VERDIEND!!

Jan Hoving biedt het mooie bloemstuk aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten