Totaal aantal pageviews

maandag 15 oktober 2018

Falsterbo.

Rode wouw
Afgelopen week, 8-13 oktober, zijn we met 4 vogelvrienden naar het Zuid-Zweedse Falsterbo geweest voor de gigantische vogeltrek. En we hebben wat gezien en heel goed getroffen met het weer.
Afslag Falsterbo
Maandagmorgen op tijd weg en na 8 1/2 uur rijden stonden we bij ons huisje in een zonovergoten Høllviken. Eerst wilden we nog wel even op de heide gaan kijken, maar dat hebben we niet meer gedaan. Even relaxen van de reis en dus het glaasje bier smaakte des te beter.
Vetbollen, die we hadden meegenomen, hebben we in de bosjes rond het huisje opgehangen en ook nog een netje zonnepitten en pinda's. We wilden graag de Zwarte mees fotograferen, maar die hebben we niet gezien. Wel een Eekhoorn die zich te goed deed aan al dat lekkers.
Onze huisvriend
Dinsdagmorgen tegen 7 uur op het uiterste puntje van Falsterbo en het avontuur kon voor ons beginnen. De eerste vogels die overtrokken waren natuurlijk de Sperwers. In 2 1/2 uur tijd zagen we er 69 overvliegen. Later bij de vuurtoren kwamen een aantal Diksnavel notenkrakers overvliegen, met als resultaat een paar hele mooie foto's.
Diksnavel notenkraker
Al met al teveel gezien om hier te verwoorden. ik zou zo zeggen: "Ga zelf maar eens kijken" en trek er een week op uit. Of geniet van de foto's.
Baardman-man
Baardman-vrouw


Geen opmerkingen:

Een reactie posten